UMRK på föreläsning med Christer Fuglesang

Torsdagen den 12 februari arrangerade företaget Hi5 mässan H.O.U.S.E. där företag kommer för att diskutera det allra hetaste inom IT. En av föreläsarna på mässan var Christer Fuglesang som är mest känd som Sveriges enda astronaut som varit ute i rymden.

UMRKs Sebastian Sjöquist, Tomas Härdin och Petter Karkea var på föreläsningen som handlade om Fuglesangs resor ut i rymden och lite av de intressanta situationer som han har stött på under sin resa.

Christer Fuglesang på H.O.U.S.E. 2015 i Umeå

Christer Fuglesang på H.O.U.S.E. 2015 i Umeå

Vid fråga om vad Fuglesang tycker om kommersialiseringen av rymdfarten och säkerheten med tanke på att andra astronauter uttryckt oro svarade han att han inte var orolig över att företag får vara en del av rymdfarten utan snarare ser det som en möjlighet att effektivisera rymdfarten. Säkerheten var Fuglesang inte orolig över då rymdorganisationerna har hårda och bra kontroller och han är inte heller orolig att åka med en kommersiell rymdfarkost.

IMG_7590

InfoTechUmeå var (som förväntat) på plats och UMRK finns med i artikeln om Christer Fuglesangs föreläsning.

Bildreferenser

  • [1] Bild på UMRK och Fuglesang. Foto: Lena Dahlgren Lindström.
  • [2] Bild på InfoTechUmeås och UMRK. Foto: Lena Dahlgren Lindström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *